15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Buenos Aires – Cea mai caldă vară de peste 100 de ani. O școală le permite elevilor să vină în costum de baie

Publicat pe


Confruntată cu un val de căldură care afectează mai multe regiuni din Argentina de aproape două săptămâni, o școală din Rosario (nord) a luat o măsură neobișnuită: le permite elevilor să vină în costume de baie pentru a-i putea stropi cu apă în recreație, a informat presa locală, relatează AFP.

Termometrul a urcat luni până la 38 de grade Celsius în provincia Buenos Aires și în mai multe provincii din nord-centrul țării într-o interminabilă vară australă, care a înregistrat mai multe recorduri: cea mai caldă vară de la începutul măsurătorilor (1906) pentru Buenos Aires și cea mai caldă vară la nivel național din 1961, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Avans de 10 procente pentru producția de automobile în primele două luni. Dacia crește puternic, Ford scade ca urmare a pregătirii uzinei pentru noile modele

Numeroase școli și-au suspendat cursurile săptămâna trecută din cauza lipsei aparatelor de climatizare sau în așteptarea unei scăderi a temperaturilor.

Într-o școală din Rosario, la 310 km de Buenos Aires, complexul Francisco Gurruchaga, unde aerul condiționat nu poate fi folosit din cauza tensiunii electrice scăzute, cursurile au fost suspendate până miercuri sau joi pentru elevii de gimnaziu. Însă conducerea școlii a luat o măsură inedită pentru a nu-i priva de cursuri pe elevii din ciclul primar.

„Am hotărât că elevii (…) care doresc acest lucru, să poată participa la cursuri în costume de baie, sandale, cu un prosop și haine de schimb, iar în recreație copiii vor sta la umbră și vor putea folosi un furtun de grădină” pentru a se stropi cu apă, a precizat conducerea școlii într-o scrisoare adresată părinților săptămâna trecută, menționată de cotidianul din Rosario, La Capital.

„Nu am mai întâlnit (o căldură) ca aceasta, iar școala trebuie să ofere un răspuns”, a declarat directoarea Marian Sanchez, precizând pentru postul de televiziune local Cadena 3 că apa va fi folosită în mod responsabil.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri