20.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Bursă. Peter de Boer, DN Agrar: Vedem potenţial de creştere pe piaţa laptelui. În ceea ce priveşte fabrica de compost, sperăm să începem producţia până la finele anului. Produsul urmează să fie vândut către companii din Franţa şi Italia care activează în industria vinicolă sau în producţia de legume.

Publicat peAvând în vedere că România importă aproximativ jumătate din laptele consumat la nivel local, DN Agrar Group (simbol bursier DN), cea mai mare fermă zootehnică inte­grată din România, intenţionează să îşi dezvolte operaţiunile pe res­pectivul segment, ţinând cont de estimările privind creşterea cererii şi de preţurile ridicate din ultima pe­rioadă, spune Peter de Boer, membru al consiliului de admi­nis­traţie şi manager pentru relaţii cu investitorii.

„Anul trecut am produs aproximativ 50 de milioane de litri de lapte. Suntem lider de piaţă în România la producţia laptelui. Deoarece România importă peste 50% din lapte din Polonia şi Ungaria, vedem potenţial de creştere pe piaţa de aici“, explică reprezentantul DN Agrar.

Luna trecută, compania – care activează inclusiv în producţia de cereale şi prestare de servicii în agricultură – a cumpărat 800 de vaci rasa Holstein pentru creşterea capacităţii fermei Apold din judeţul Alba.

 

Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri