6 C
București
joi, 29 februarie 2024

Bursă. „S-au activat investitorii de retail şi fondurile de pensii“. Indicele BET trece în premieră de 15.000 de puncte. Bursa are în 2023 un randament de 29% prin BET şi plus 37% cu tot cu dividende

Publicat peCostin Brumă, broker, Swiss Capital: Creşterea aceasta poate fi tranzitorie. Ea poate continua şi în 2024, cel puţin pe început de an, până în alegeri, pe baza rezultatelor anuale. Este un lucru pozitiv. Pe de altă parte, se ajunge la nişte maxime care trebuie justificate.

Bursa de Valori Bucureşti a înre­gistrat vineri un nou maxim istoric prin prisma indicelui BET, care s-a apreciat cu 1,36% şi a trecut în premieră de pragul de 15.000 de puncte, în contextul în care toate cele 20 de acţiuni din componenţa sa au închis şedinţa pe plus.

Astfel, BET înregistrează un avans de 28,9% de la începutul aces­tui an, în timp ce BET-TR, in­dice care include şi dividendele acordate de cele 20 de blue chip-uri, are un randament de 36,8%, conform datelor agregate de ZF de la BVB.

„Ieşind din FP după încheierea programului de răscumpărare, inevstitorii de retail îşi caută alte destinaţii de investiţii. S-au dus mai mult spre small cap-uri decât spre…Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri