6 C
București
joi, 29 februarie 2024

Business sportiv. Nume româneşti în terenul sporturilor internaţionale. Cei mai mari sportivi români nu doar că au dus România pe cele mai înalte podiumuri, dar au atras şi cele mai mari companii alături de ei. Cum au devenit sportivii adevărate branduri?

Publicat pe


De cele mai multe ori, singurele lucruri pe care le ştiu străinii despre România sunt Dracula, Hagi şi Nadia. Dacă primul este un personaj fictiv inspirat din Vlad Ţepeş, ceilalţi doi au scris istorie în sporturile care i-au consacrat. Lista este completată, în ultimii ani, de Horia Tecău, Simona Halep, David Popovici, numele româneşti care au dus tricolorul pe cele mai înalte podiumuri şi pe cele mai importante terenuri.

Rezultatele obţinute de aceşti sportivi au creat din numele lor adevărate branduri, care au atras marile companii să îi sponsorizeze. Mai mult, chiar şi după retragerea unora dintre aceşti sportivi, marile companii au continuat să se asocieze cu numele acestora, pentru brandul pe care sportivii l-au creat şi menţinut de-a lungul timpului.

 

Gheorghe HagiSursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri