-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Cât a fost cea mai mare tranzacţie realizată până acum de o companie antreprenorială românească din IT: Grupul american GlobalLogic va plăti 240 mil. euro pentru Fortech Cluj. Compania din Cluj îl are ca acţionar principal pe Călin Văduva, cel care a creat firma în urmă cu aproape 20 de ani

Publicat peSurpriza finalului de an pe piaţa de IT din România, dar şi pe piaţa M&A locală, a fost tranzacţia prin care GlobalLogic a cumpărat Fortech Cluj, o companie antreprenorială românească de servicii IT. Surpriza cea mai mare este însă valoarea tranzacţiei. Conform unor surse ale ZF din piaţa de tehnologie, grupul american va plăti 240 milioane euro în două faze: 160 milioane euro imediat, iar 80 milioane euro dacă firma din Cluj îşi va îndeplini anumite ţinte în următorii doi ani. 

În anunţul oficial cele două părţi nu au dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei şi nici structura ei.  

Fortech este o companie care furnizează servicii IT pentru clienţi globali, de altfel acesta fiind şi principalul activ al firmei, respectiv portofoliul de clienţi, de multinaţionale, care au contracte pe termen lung.

 

Sursa: www.zf.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri