24.6 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Ce salarii au şi cum sunt aleşi şefii celor mai mari spitale din ţară, cu 900-1.000 de paturi şi 2.000 de angajaţi. Salariile şefilor de spitale de stat sunt în medie de 2.000 de euro net lunar

Publicat pe


Managerii şi directorii medicali ai unui spital de stat conduc activitatea unităţii medicale şi se ocupă de întreaga strategie de dezvoltare a spitalului În ciuda salariilor mari, cazurile de corupţie la vârful unor spitale mari au zguduit în ultimii ani sistemul medical.

Un manager de spital sau director medical al unui spital mare de stat ajunge la peste 2.000 de euro net lunar, dublu sau chiar tiplu faţă de salariul mediu net din judeţul unde îşi desfăşoară activitatea.

Ziarul Financiar a analizat declaraţiile de avere ale managerilor şi directorilor medicali ai celor mai mari spitale de stat din judeţele mari ale ţării. Demersul jurnalistic nu este unul exhaustiv şi nu repezintă un clasament. Salariile publicate în declaraţiile de avere sunt cele nete, aşa cum este menţionat în ghidul de completare al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Managerii spitalelor publice, alături de directorii medicali, au în…Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri