-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Comisia Europeană şi mai multe bănci de dezvoltare acordă un miliard de euro pentru facilitarea exporturilor de cereale ucrainene pe rute care trec inclusiv prin România

Publicat pe|
1 views

Comisia Europeană şi mai multe bănci de dezvoltare au anunţat că vor debloca un miliard de euro pentru a facilita exportul cerealelor din Ucraina, în condiţiile în care persistă ameninţarea blocării porturilor de la Marea Neagră. Fondurile au drept scop reducerea timpilor de aşteptare pentru camioanele şi trenurile care circulă prin Republica Moldova şi Ucraina către Polonia şi România.

Potrivit AFP, Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Mondială vor investi aceşti bani în „Coridoarele Solidarităţii” înfiinţate încă din luna mai de Uniunea Europeană. Acestea sunt rute destinate transportului de cereale din Ucraina pe cale rutieră sau feroviară către porturile din Uniunea Europeană, de unde pot fi expediate în întreaga lume.

Comisia Europeană intenționează să acorde un grant de urgenţă de 250 de milioane de euro pentru a furniza echipamente care să îmbunătăţească fluxul traficului pe la punctele de frontieră şi pe drumurile care duc către acestea, potrivit unui comunicat al executivului UE citat de news.ro.

Finanţarea pe termen mai lung a băncilor de dezvoltare aduce suma totală anunţată vineri la aproximativ un miliard de euro şi va contribui la sprijinirea reparaţiilor şi dezvoltării infrastructurii de transport rutier şi feroviar de marfă în Ucraina.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri