22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Conferința Profit.ro IMM – Ministrul Marcel Boloș anunță sarcina de serviciu primită de la Ciucă pentru IMM în urmă cu puține minute

Publicat pe


Prim-ministrul Nicolae Ciucă a solicitat găsirea unor soluții pentru un nou set de măsuri privind acordarea de granturi pentru capital de lucru întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), iar aceste măsuri ar urma să fie defintivate în această lună, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, în deschiderea conferinței Profit.ro IMM. Potrivit acestuia, sistemul informatic pentru accesarea finanțărilor din fonduri europene, care va fi operaționalziat începând cu 16 mai 2023, ar putea să nu mai solicite beneficiarilor documente care sunt eliberate în sistemul de stat sau alte date care pot fi consultate de autoritățile de managament.

Conferința este organizată cu sprijinul Banca Transilvania, UniCredit Bank, Vodafone și Alpha Bank, fiind transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

”Chiar de câteva minute m-am despărțit de domnul prim-ministru și mi-a dat ”sarcină de serviciu” să vedem cum căutăm soluții pentru granturile pentru capital de lucru. Din această perspectivă probabil că va trebui să venim cu soluții în perioada următoare, cel mai probabil în această lună, pentru a definitiva setul de măsuri care privesc granturile pentru capital de lucru”, a arătat ministrul Boloș.

CITEȘTE ȘI Grupul finanțiștilor marginalizați din PNL propune revenirea la impozit de 5% pe dividende

Tot în această lună, a mai spus ministrul, urmează să fie aprobate în Guvern măsuri pentru simplificarea și digitalizarea accesării fonduriror europene, demers inițiat anul trecut și negociat cu Comisiai Europeană.

”Știm cu toții că avem sistemul informatic propus pentru a fi operaționalizat cu data de 16 mai 2023, dar nu este suficient doar atât, pentru că intenționăm, prin interogarea bazelor de date, ca acolo unde există documente ce pot fi eliberate de către instituțiile statului sau consultate de autoritățile de management, să nu mai punem oamenii pe durmuri”, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită - Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mișcare pregătită – Vouchere de vacanță, suportate de la buget, pentru toți angajații din sectorul privat

Marcel Boloș a subliniat că în 2022 au fost alocate 1,5 miliarde euro în apelurile pentru pentru proiecte finanțate din fonduri europene destinate IMM, iar până în această lună vor fi finalizate toate contractele de finanțare.

Ministrul a recunoscut însă că nu s-au bucurat de succes proiectele pentru eficiența energetică a IMM, iar din fondurile de 500 milioare euro alocate urmeză să fie găsite soluții pentru un nou apel de proiecte.

Totodată, pentru anul 2023, cea mai mare parte a apelurilor de proiecte propuse a fi lansate pentru IMM, la nivel de program operațional regional, sunt pregătite și însumează 1,2 miliarde euro.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri