-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor

Publicat pe


Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, își extinde portofoliul de investiții în zona asigurărilor și investește, prin vehiculul său D Craig Holding, în primul insurtech din România și din Europa Centrală și de Est, proiectul fiind anunțat în premieră de Profit.ro în luna iulie.

Ultima intrare pe piața asigurărilor a avut loc în vara anului 2020, când grupul olandez NN a înființat o societate de asigurări generale, cu excepția polițelor RCA, proiect anunțat în premieră de Profit.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO Tranzacție – Proprietarul clubului Universitatea Craiova a vândut o companie agricolă către unul dintre cei mai mari latifundiari din Bulgaria, care a reclamat presiuni „de tip mafiot”

Eazy Asigurări a primit, miercuri, avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Președintele CA al noii companii va fi Theodor Alexandrescu. El revine în România după opt ani petrecuți în Emiratele Arabe, unde a fost, pe rând, director în cadrul Zurich Insurance Company și Senior Vice President & CEO Metlife Gulf, respectiv Senior Vice President & EMEA Head of Retail în cadrul Metlife.

Profit Financial.forum - Președintele APAPR: Fondurile de pensii recuperează pierderea pe active, dar administratorii sunt pe minus la venituri CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum – Președintele APAPR: Fondurile de pensii recuperează pierderea pe active, dar administratorii sunt pe minus la venituri

„Pe tot parcursul carierei mele locale și internaționale, m-am asociat cu liderii momentului și ai schimbării, cu cei care au dovedit că au viziune și pun în centrul construcției lor clientul. Trecerea la era digitală în asigurări am trăit-o deja în Orientul Mijlociu și în Asia și sunt convins că este următoarea etapă care va duce la profesionalizarea pieței de asigurări din România. A venit momentul de a mă implica activ și de a contribui cu toată experiența acumulată în diferite geografii de-a lungul a peste 20 de ani în asigurări”, spune Theodor Alexandrescu.

CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor

Poziția de director executiv este ocupată de Dan Filip, cu experiență în România și Olanda, fost director financiar în cadrul NN România și Head of Actuarial Casf-Flow Modelling la NN Rotterdam, la fel cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu.

CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor

Eazy Asigurări va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul polițelor obligatorii RCA.

Obiectivul este de a pune bazele unui jucător solid în piața locală de asigurări, iar ambiția este de a transforma noul insurtech într-un jucător regional într-un orizont de trei-cinci ani.

„Îmi place să lucrez cu profesioniști validați local și internațional. Cu Theodor nu puteam rata oportunitatea de a aduce în România un model de business care își propune să catalizeze un ‘market disruption’ pe piața locală. Sectorul asigurărilor trebuie adus și în România în era high tech și asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea și digitalizarea pieței locale în acord cu un client modern obișnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro”, a completat Sacha Dragic.

COTAR pierde la prima instanță în litigiul privind norma ASF care permite companiilor să vândă direct polițe RCA, prin canalul online CITEȘTE ȘI COTAR pierde la prima instanță în litigiul privind norma ASF care permite companiilor să vândă direct polițe RCA, prin canalul online

În ultimii ani, Sacha Dragic a devenit unul dintre cei mai importanți antreprenori din România, grupul Superbet depășind deja valoarea de 2,5 miliarde de euro.

În 2019, câștiga încrederea americanilor de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2020 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companiei românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

Dincolo de succesul Superbet, Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții – în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

Societatea D Craig Holding a fost înființată în 2019, este autorizată să desfășoare activități de consultanță pentru afaceri și management (cod CAEN 7022) și îi are ca acționari pe Sacha Dragic – 75% și Augusta Valeria Dragic – 25%. În luna mai a acestui an, compania și-a majorat capitalul social la 8,85 milioane de lei, de la 100.000 lei. Infuzia s-a realizat prin aport în numerar, conform datelor termene.ro.

Antreprenorul Dragic a investit și într-o societate de brokeraj, Investimental, ale cărei operațiuni sunt conduse de Mihaela Bîciu, fost CEO al Tradeville, proiect anunțat de Profit.ro la începutul acestui an.

Potrivit ASF, piața asigurărilor generale și de viață a crescut anul trecut cu aproape 24%, la circa 14,2 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel atins în ultimii 30 de ani.

Asigurările generale dețin 82% din încasările companiilor de profil.

Euroins Romania, devenit liderul pieței, va fi capitalizat cu o creanță de peste 44 milioane lei. Recent, Fitch a retrogradat compania citând scăderea “semnificativă” a capitalurilor CITEȘTE ȘI Euroins Romania, devenit liderul pieței, va fi capitalizat cu o creanță de peste 44 milioane lei. Recent, Fitch a retrogradat compania citând scăderea “semnificativă” a capitalurilor

„Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto, inclusiv răspunderea transportatorului), reprezintă aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 62% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări în anul 2021”, scrie în raportul ASF pentru 2021 privind piața asigurărilor.

Estimările pentru acest an indică depășirea, în premieră, a pragului de trei miliarde de euro, potrivit cifrelor avansate de Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supravgehere Financiară (ASF) pe al sectorului asigurărilor, la un eveniment de specialitate.Sursa: www.profit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri