24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Contestația la executare formulată de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost respinsă definitiv de ICCJ

Publicat pe


Contestația la executare formulată de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată la șase ani de închisoare, a fost respinsă definitiv de magistrații de la Înalta Curtea de Casația și Justiție.

“Respinge, ca nefondată, contestația formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinței nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr. 1201/1/2022”, a decis luni, Înalta Curte.
Elena Udrea este obligată să achite suma de 200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Hidroelectrica a semnat la Abu Dhabi, în prezența lui Iohannis, colaborarea cu un gigant din Emirate pentru producția de energie regenerabilă

Decizia este definitivă.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie 2022. Tot atunci, Rudel Obreja, la acel moment președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Obreja a murit în 12 martie, la vârsta de 57 de ani.

Elena Udrea a formulat o contestație la executare în urma condamnării din dosarul Gala Bute, care a fost respinsă de ÎCCJ pe data de 1 noiembrie 2022. Hotărârea nu era definitivă și a fost contestată de fostul ministru al Turismului, scrie News.ro.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în 7 aprilie 2022, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia.

Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie 2022, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie 2022.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri