9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cum arată o adevărată forţă alimentară în Europa: Polonia are şase companii din industria alimentară cu afaceri de peste un miliard de euro. România nu are niciuna

Publicat peToată industria alimentară românească generează o cifră de afaceri similară cu top zece producători polonezi: 14 mld. euro.

Polonia are zece companii producătoare de alimente în topul celor mai mari jucători din Europa Centrală şi de Est, în timp ce România nu are niciun astfel de producător în top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est, realizat de Coface, companie de analiză şi consultanţă.

ZF a făcut o analiză în care a luat în calcul doar procesatorii din industria alimentară prezenţi în topul realizat de Coface, nu şi firmele care produc exclusiv băuturi de exemplu sau care doar distribuie.

Maspex Holding, cea mai mare companie din industria alimentară din Polonia, are afaceri de 2,8 mld. euro în 2022, în timp ce liderul industriei alimentare locale Smithfield România are 240 mil. euro. Mai mult chiar, grupul Maspex este unul dintre cei mai activi investitori din industria alimentară şi a băuturilor din România,…Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri