17.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Dacia a intrat în top 10 european pe piaţa auto. „Atragem clienţi de peste tot“. Dacia a crescut cu 17%, in timp ce piata auto europeana are un avans de 14%. Dacia va lansa două noi modele în 2024 – noua Dacia Duster şi noua Dacia Spring 100% electrică

Publicat pe


Grupul Renault a înregistrat în 2023 vânzări de 562.890 de maşini Dacia, în creştere cu 17,4% faţă de anul anterior, urcând pe locul 10 la  nivel european, creştere susţinută de toate cele patru modele-cheie ale sale – Duster, Sandero, Jogger şi Spring.

„Vorbim despre o realizare importantă în 2023. Pentru prima dată în istoria Dacia, marca este pe locul zece la nivel european pe segmentul autoturismelor şi suntem în top când vine vorba de retail“, a spus Xavier Martinet, vicepreşedinte al Dacia respon­sabil cu operaţiunile, vânzările şi marke­tingul mărcii româneşti în cadrul Grupului Renault. Dacă până acum Dacia era prezentată drept un brand al Renault cu raport bun preţ/calitate, grupul francez vrea ca marca să fie cunoscută drept una cât mai europeană, în contextul în care constructorii chinezi au luat în vizor piaţa europeană.

„Performanţele Dacia în Europa sunt unele omogene, atragem clienţi de peste tot. Este greu…Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri