16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Daniel Zamfir: Să ne asigurăm că toate daunele care erau astăzi la Euroins şi City vor fi achitate

Publicat pe


La audierile de astăzi, unde șefii ASF au dat explicații comisiilor reunite din Senat, Daniel Zamfir a cerut atenție sporită pentru a nu mai apărea evenimente de genul celui în care compania Euroins a fost declarată falimentară.

„Aş vrea să concluzionăm, dincolo de calmarea pieţei, de care vorbea aici şi domnul preşedinte Neagu, din punctul meu de vedere, cred că este la fel de important ca dumneavoastră să vă intensificaţi nu numai activitatea de supraveghere şi control, ci şi cea de prevenire, tocmai ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. La fel de important pentru mine este să ne asigurăm că toate daunele care erau astăzi la Euroins şi City vor fi achitate”, a transmis social-democratul.

Zamfir a precizat că va propune ca ASF să trimită lunar comisiei pe care o conduce o informare cu stadiul plăţilor făcute păgubiţilor de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

„Eu am să propun colegilor din Comisia economică ca, cel puţin lunar, să ne trimiteţi o informare cu stadiul plăţilor FGA-ului (Fondul de Garantare a Asiguraţilor) către păgubiţi, pentru că nu am vrea să fim în situaţia Astra şi Carpatica, când oamenii au aşteptat ani de zile să-şi primească banii”, a explicat Daniel Zamfir.

ASF să informeze din proprie inițiativă

În schimb, liberalul Nicolae Neagu, preşedintele Comisiei pentru buget,  a afirmat că ASF nu trebuie „să aştepte hârtii de la parlamentari”, ci ar trebui să trimită din proprie iniţiativă comisiilor de specialitate din Parlament situaţiile punctuale „mai ales când apare o fluctuaţie în piaţă”.

„Haide să fim oneşti, ideea asta că trebuie să vă solicităm neapărat şi în scris materiale ar fi bine să cam dispară. (…) Dumneavoastră sunteţi sub autoritatea noastră ca Parlament, cele două comisii plus cele de la Cameră. Deci, nu cred că trebuie să facem noi adrese, preşedinţii de comisii sau conducerea comisiilor, către dumneavoastră pentru chestiunile evidente. (…)

Cred că vorbim o limbă comună şi pe care dumneavoastră o ştiţi foarte bine, deci nu aşteptaţi să vă facem hârtii. Când aveţi situaţii care trebuie cunoscute, transmiteţi comisiilor ceea ce este necesar, încât să nu existe o supra-surprindere şi să ne trezim în situaţii de acest gen. E o rugăminte. Şi noi vă comunicăm când avem probleme şi dumneavoastră să ne comunicaţi când vedem că intră situaţii, fără să tot dăm în scris”, a declarat Neagu.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri