15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Delgaz Grid va amenaja 1.200 de ha de coridoare verzi până în 2030

Publicat pe|
0 views

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, are în plan să amenajeze, până în 2030, aproximativ 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul a 370 de km de rețele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere.

Pentru acest an, compania va inventaria biotopul de pe aproximativ 200 ha și vrea să implementeze conceptul Ecological Corridor Management pe o suprafață de 60 de hectare în cele șase județe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Modelul tradițional de asigurare a funcționării în siguranță a liniilor electrice în zonele împădurite este de creare a unor culoare de trecere prin eliminarea totală a vegetației de sub acestea și din zona limitrofă. Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universități, ONG-uri din România, dar și cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania.

Grupul E.ON a fost prima companie energetică din lume care și-a declarat sprijinul pentru Programul Națiunilor Unite pentru Mediu în refacerea ecosistemelor pentru protecția climei și biodiversitate. 

E.ON va crea, de la Marea Neagră până în Suedia, biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere. Acest lucru este echivalent cu suprafața a 100.000 de terenuri de fotbal. 

E.ON este partener al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, care a declarat perioada 2020-2030 „Deceniul pentru refacerea ecosistemului”.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri