23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Doi imigranți din Cuba au ajuns în Florida cu un deltaplan

Publicat pe


Doi imigranți din Cuba au ajuns, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional Key West din Florida cu un deltaplan cu motor, potrivit biroului șerifului din comitatul Monroe, relatează CNN.

Perechea a aterizat în jurul orei 10:30, ora locală, și iar cei doi bărbați se află în custodia Poliției de Frontieră a SUA, informează News.ro.

„Nu au existat întreruperi în serviciu și operațiunile continuă în mod normal”, a declarat Richard Strickland, directorul de la Aeroportul Internațional Key West, într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI Un avion TAROM cu 184 pasageri a aterizat de urgență pe Henri Coandă, din cauza unei probleme medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă

Florida s-a confruntat cu un aflux de migranți din Cuba în ultimele luni, mulți dintre ei venind pe mare. În ianuarie, Garda de Coastă a returnat Cubei 273 de migranți ajunși în largul coastei Floridei. În septembrie, Garda de Coastă a declarat pentru CNN că a interceptat mai mulți migranți din Cuba în ultimul an decât a făcut-o din anii 1990.

În timp ce cubanezii migrează în Statele Unite de zeci de ani, activiștii pentru imigrație au legat recenta creștere de tulburări, persecuții și penurie de bunuri de bază în Cuba.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri