0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Drulă: Dacă Ciolacu vrea să rezolve problemele pensiilor speciale și ale salariilor profesorilor, atunci PSD să voteze legile propuse de USR

Publicat pe„Tot ce trebuie să facă Marcel Ciolacu e să ceară propriului partid să voteze amendamentele USR la Legile Educaţiei pentru creşterea salariilor profesorilor, să accepte proiectele USR de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari şi să voteze amendamentele USR care elimină restul pensiilor speciale prin trecere la contributivitate”, spune Cătălin Drulă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, USR are voturile împreună cu PSD să le treacă pe toate trei.

”Le putem facem luni, la prima oră, în faţa oamenilor care ne-au votat şi care ne cer aceste lucruri. Refuzul de a acţiona direct, ferm şi hotărâtor îl descalifică pe domnul Ciolacu pentru orice poziţie în Guvernul României”, mai precizează preşedintele USR.

Reacția lui Drulă vine după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat tot astăzi că întrerupe negocierile pentru formare noului guvern până la rezolvarea problemelor salariilor profesorilor și ale pensiilor speciale.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.

Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Tot astăzi, premierul Ciucă a anunțat că va participa duminică la noi negocieri cu sindicatele din Învățământ. Miercuri, toate sindicatele mari din Educație au anunțat că din 22 mai declanșează greva generală dacă nu le sunt rezolvate revendicările salariale.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri