6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Erste creste pretul tinta pentru actiunile TTS la 25,4 lei, cu 20% peste cel din piata

Publicat peErste Group recomandă „Cumpărare” pentru pentru acţiunile Transport Trade Services (TTS), cu un preţ ţintă de 25,4 lei în următoarele douăsprezece luni, conform ultimului raport de analiză semnat de Caius Râpanu, ce a fost publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Este un obiectiv de preţ cu 23% peste cel din piaţă de ieri, de la ora 13:00. În raportul anterior, ce a fost publicat în data de 1 iunie, Erste estima o ţintă de 16,6 lei pentru titlurile transportatorului de mărfuri pe Dunăre, ce a fost depăşită între timp.

Evaluarea recentă a fost actualizată după ce Transport Trade Services şi-a publicat rezultatele pentru primul semestru, pe care-l Erste îl caracterizează drept „excepţional de profitabil, după un prim trimestru stelar”. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 42% faţă de cele din primele şase luni ale anului trecut, până la 571,5 milioane lei, în timp ce profitul operaţional a urcat cu peste 145%, la 181 milioane lei. Profitul net s-a ridicat la 155 milioane de lei, cu 153% mai mare decât cel din primele şase luni ale anului trecut, de 61 milioane lei.

„Pe baza rezultatelor recente şi a perspectivelor pentru finalul anului, într-un scenariu conservator pentru evaluarea noastră, identificăm în continuare potenţial amplu de creştere pentru acţiune, astfel încât ne menţinem recomandarea de «Cumpărare» dar creştem ţinta de preţ la 25,4 lei pe titlu”, se menţionează în raport.

Conform documentului, rezultatele TTS întăresc perspectiva pozitivă a Erste legată de companie şi creează o nouă bază pentru proiecţii. „Am observat o reducere marginală a profitabilităţii în trimestrul al doilea al anului, în comparaţie cu rezultatele stelare ale trimestrului anterior, dinamică aşteptată având în vedere circumstanţe extraordinare care au predominat în piaţă în primele trei luni ale anului”.

În continuare se merge pe prognoze prudente în ceea ce priveşte volumele şi tarifele, având în vedere incertitudinile războiului din regiune şi imposibilitatea anticipării momentului rezolvării conflictului, conform raportului. „Volatilitatea şi percepţia riscului generate de război au fost pozitive pentru TTS în ceea ce priveşte tarifele şi volumele. Totuşi, luăm în considerare doar un scenariu în care maximele recente nu vor fi atinse şi, de fapt, calculul evaluării noastre are în vedere un mediu mai blând pentru volume şi preţuri”.

Conform raportului, eforturile managementului în ceea ce priveşte eficientizarea operaţiunilor de M&A (fuziuni şi achiziţii) au dat rezultate pozitive, contribuind la creşterea valorii companiei pe termen mediu şi lung, având cheltuieli de capital (CAPEX) moderate şi estimări ale ratelor de rentabilitate ale investiţiilor (ROI) considerabile. „Riscul recomandării şi ţinta de preţ rămân legate de dificultatea de a anticipa evoluţiile din regiune”, se menţionează în raport.

Pentru acest an, Erste…Sursa: www.bursa.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri