11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Euroins, scrisoare deschisă către Ciolacu și Gorghiu, pe fondul speculațiilor că ar fi în pericol de faliment

Publicat peEuroins România, compania de asigurări care deține cea mai mare cotă de piață pe segmentul asigurărilor RCA, a transmis către conducerea celor două camere ale Parlamentului o scrisoare deschisă, în legătură cu problemele de pe piața locală și în condițiile în care au apărut speculații că ar avea probleme financiare.

Euroins România cere în mod public Președintelui Camerei Deputaților, Dl. Marcel Ciolacu, și Președintelui interimar al Senatului, Dna. Alina Gorghiu, să solicite, prin natura prerogativelor pe care le deține, următoarele:

  • Ca Parlamentul României să pună de urgență pe agenda de lucru Legea asigurărilor 132/2017, pentru corectarea disfuncționalităților și a deficiențelor, care influențează direct viața cetățenilor. Introducerea prețurilor de referință pe piața reparațiilor auto ar contribui decisiv la calcularea primelor RCA în limite rezonabile.
  • Ca membrii Parlamentului României să-și manifeste sprijinul față de stabilitatea industriei asigurărilor și să creeze cadrul necesar de dialog pentru o adevărată consultare publică, prin care să se aducă îmbunătățiri legislației asigurărilor, cu sprijinul autorității de reglementare.
  • Ca încercarea evidentă a COTAR de a destabiliza piața asigurărilor să fie investigată de către Consiliul Concurenței. Subliniem că diseminarea repetată de minciuni în mass-media și în spațiul public afectează reputația și imaginea Euroins Romania, și aruncă o umbră de îndoială asupra întregii industrii de asigurări și a autorității de reglementare a pieței. Este inadmisibil faptul că reprezentanții acestei asociații s-au erijat și continuă să o facă prin diverse metode de manipulare și autoproclamare într-un apărător al industriei de asigurări fără a veni cu soluții, ci doar proferând amenințări împotriva oricărei entități pe care ajung să o atace, acționând complet iresponsabil față de nevoile reale ale populației de a primi protecția unei piețe de asigurări robuste, mature, funcționale si la nivel european.
  • Ca instituțiile abilitate să investigheze cauzele reale care au dus la falimentul a trei jucători de pe piața asigurărilor din România în ultimii șase ani, pentru a elimina orice suspiciune nefondată și ireală care planează în momentul acesta asupra celorlalte companii de asigurări, conducând prin alăturare cu rea-credință la dezinformarea populației, în încercarea de a decredibiliza compania Euroins România, membră a grupului Eurohold.

„Întreaga echipa de conducere și acționariatul Eurohold au încredere în puterea Parlamentului României de a ajuta cetățenii. Conducerea Euroins România își exprimă disponibilitatea pentru orice solicitare venită din partea instituției de reglementare și/sau a altor instituții abilitate care vizează clarificarea tuturor aspectelor activității de asigurare”, se mai arată în scrisoare trimisă de asigurator.

Ciolacu: ASF împreună cu Guvernul „vor lua cea mai bună decizie” în legătură cu poliţele RCA

Recent, Marcel Ciolacu, a declarat, pe fondul scumpirilor RCA, că ASF împreună cu Guvernul „vor lua cea mai bună decizie” în legătură cu poliţele RCA, dar a spus și că sunt semnale din piață că ar putea fi anunțat un nou faliment, de aici și creșterea prețului de referință a polițelor RCA.

„Există anumite semnale pe piaţă că ar exista această posibilitate (ca o firmă fie aproape de faliment – n.r.). A mai existat acest precedent. Eu ce vă pot răspunde este din precedentul care a fost, City Insurance, cam aşa ceva, unde statul a intervenit. Sunt ferm convins că şi de această dată cei de la ASF împreună cu Guvernul vor lua decizia cea mai bună (ca preţul să fie stabilizat – n.r.). Dacă este o decizie printr-o ordonanţă de urgenţă, ea va veni în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

O altă declarație care a creat agitație la Eurohold a fost și cea a premierului Nicolae Ciucă. Acesta a spus că „fie Euroins va intra în insolvență, fie ASF va oferi spațiu pentru recapitalizare”, au declarat surse guvernamentale pentru Știripesurse.

Kiril Boshov: Speculații afectează negativ nu doar grupul nostru, ci și piața

În urma acestor speculații, Kiril Boshov, președintele Consiliului Director al Eurohold, acționarul Euroins Romania SA, a declarat că speculațiile apărute în piață, afectează imaginea companiei și a pieței de asigurări, dar speră că autoritățile vor vedea eforturile companiei de a-și consolida poziția.

“Ne exprimăm îngrijorarea și surprinderea față de nesiguranța creată în ultimele săptămâni de diverse situații și elemente speculate în spațiul public și care afectează negativ nu doar Grupul și filiala noastră din România, ci și întreaga industrie de asigurări din România. Într-un stat european guvernat de legi naționale și europene, este regretabil că unul dintre jucătorii cheie hotărâți să contribuie la stabilitatea pieței asigurărilor, cu asemenea indicatori financiari, a devenit ținta speculațiilor din cauza neajunsurilor create de doar câteva persoane care, prin practicile lor, au afectat și continuă să afecteze pe toți și mai ales pe cetățeni”, a mai delarat Kiril Boshov.

Totodată, compania anunța că, în 2022, Euroins România a achitat despăgubiri pentru 160.000 de dosare de daună pentru accidente produse în România și în străinătate, în valoare de peste 1,6 miliarde de lei.

Sursa foto: Eurohold

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.
Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.
În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă – online și offline – pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.


Te-ar putea interesa și:

Sursa: www.wall-street.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri