9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Farmaceutica Remedia vrea sa acorde dividende de 4,61 milioane lei

Publicat peAcţionarii Farmaceutica Remedia (RMAH) sunt convocaţi, în data de 20 aprilie, cu propunerea ca societatea să distribuie suma de 4,61 milioane lei ca dividende, bani proveniţi atât din profitul anului trecut cât şi din cel al anului 2020, conform raportului distribuitorului de medicamente publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, compania vrea să distribuie tot profitul anului trecut, de 2,91 milioane de lei, plus suma de 1,7 milioane lei din rezultatul lui 2020. Dividendul unitar este de 0,05 lei, care faţă de preţul acţiunilor RMAH de ieri de la ora 17:00, de 0,626 lei, echivalează cu un randament brut de 8%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 6 septembrie 2023, iar plăţile vor fi făcute începând cu 21 septembrie, dacă propunerea va primi votul favorabil al AGA.

Tot la adunarea din aprilie, acţionarii Remedia vor avea pe masă alegerea unui nou Consiliu de Administraţie format din trei membri, cu mandate de un an. În prezent, board-ul distribuitorului de medicamente este format din preşedintele Valentin-Norbert Ţăruş şi membrii: Adrian Marcel Pârvu şi Elena Codrean.

Pentru anul trecut, Farmaceutica Remedia a raportat un un profit net preliminar consolidat de 5,81 milioane de lei, cu 19,7% sub cel din 2021, în timp ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 539,2 milioane de lei, în creştere cu 12,8%. La nivel individual, profitul net de 2,9 milioane de lei a fost cu mult mai mare decât cel din 2021, de 0,86 milioane de lei.

În prezent, distribuitorul de medicamente are în derulare împreună cu BD Rowa, producător german de roboţi pentru farmacii, un program pentru livrarea şi instalarea de sisteme robotice pentru automatizarea farmaciilor şi depozitelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

La finele anului trecut, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 84,3% din companie. Evaluarea bursieră a distribuitorului de medicamente se ridică la circa 60 milioane de lei.Sursa: www.bursa.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri