21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Formula câștigătoare a lui Toto Wolff

Publicat pe


Un miliardar cu un comportament dur a transformat echipa Mercedes de Formula 1 într-o dinastie a curselor auto. Poate că zilele de glorie ale echipei au trecut, dar el are mai mult succes ca niciodată.

n timp ce Toto Wolff inspectează o încăpere mare de la sediul Mercedes‑AMG Petronas din Brackley, Anglia, privirea îi este atrasă de puntea din spate a unei mașini argintii. Roata dreaptă este ruptă, iar acest lucru îl deranjează, ceea ce îl face să ceară imediat reparații. Dar coproprietarul miliardar și directorul echipei Mercedes de Formula 1 nu se află în interiorul fabricii sale, iar mașina pe care o evaluează nu este o mașină adevărată de Formula 1, în valoare de opt milioane de dolari. Wolff este nemulțumit de un model de decor al unui automobil Mercedes clasic, lung de doar câțiva centimetri. „Pur și simplu, îmi sare în ochi”, explică el. „În viața mea obișnuită, este, de fapt, un disconfort pentru anturajul meu, pentru că, pur și simplu, nu mă pot opri din încercarea de a elimina imperfecțiunea.”

Această căutare obsesivă a perfecțiunii poate fi o povară pentru majoritatea oamenilor, dar în cursele de Formula 1, unde succesul poate fi definit de mai puțin de o zecime de secundă, aceasta a menținut, în mod constant, echipa lui Wolff pe podium. În ultimul deceniu, austriacul în vârstă de 51 de ani a adunat opt titluri de campion la constructori, șapte titluri la piloți și un număr uimitor de 115 victorii în Grand Prix-uri – datorită mașinilor sale impecabile și a pilotului-vedetă al Mercedes, Lewis Hamilton. Este un parcurs fără precedent în acest sport, demn de alte francize legendare precum New York Yankees și Boston Celtics.

Mercedes’ Finnish driver Valtteri Bottas wins the sprint qualifying to obtain the pole position at the Autodromo Jose Carlos Pace, or Interlagos racetrack, in Sao Paulo, on November 13, 2021, ahead of Brazil’s Formula One Sao Paulo Grand Prix. Brazil will hold its F1 Sao Paulo Grand Prix on November 14.,Image: 643024520, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Cu excepția faptului că Mercedes nu mai câștigă. Anul trecut, echipa a ajuns pe locul al treilea, câștigând un singur Mare Premiu de Formula 1. Revenirea în top pare puțin probabilă în 2023, deoarece Red Bull Racing are, în prezent, supremația în clasamentul constructorilor. O revizuire financiară a regulilor F1 în 2021, care limitează cheltuielile – plafonul de costuri –, a înăbușit abordarea perfecționistă a lui Wolff, oferind mai puține șanse de a recupera din greșeli.

În timp ce plafonarea costurilor a prezentat cea mai mare provocare pe grilă, a avut un efect pozitiv izbitor în afara circuitului. În 2021, ultimul an în care Mercedes a câștigat titlul la constructori, echipa a înregistrat cele mai bune rezultate de până acum sub conducerea lui Wolff, cu venituri de 529 de milioane de dolari și Ebidta de 128…Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri