6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

FOTO OMV Petrom a atins o capitalizare record

Publicat pe


OMV Petrom a atins astăzi, pe bursă, o capitalizare record, care a urcat la un moment dat la 32,5 miliarde lei, în contextul semnării, recent, a ordinului de începere a lucrărilor în Marea Neagră.

Acum, capitalizarea a revenit la 32,1 miliarde lei.

Profit.ro a anunțat astăzi dimineață când se va afla cine va încasa cele 4 miliarde de euro de la OMV Petrom și Romgaz pentru Neptun Deep.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Gigantul TotalEnergies își consolidează prezența în domeniul energiei solare din Europa de Est prin achiziționarea a cinci proiecte fotovoltaice în România. Ținta – Top 5 producători globali

Ieri, titlurile OMV Petrom (SNP) și-au continuat puseul de apreciere, câștigând 1,18%, până la prețul de 0,5160 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,87 milioane lei.

FOTO OMV Petrom a atins o capitalizare record

FOTO OMV Petrom a atins o capitalizare record

Ordinul de începere a lucrărilor de construire a conductei Tuzla-Podișor, care va transporta gazele naturale ce urmează să fie extrase din cel mai mare zăcământ offshore din Marea Neagră românească, Neptun Deep, concesionat în proporții egale de OMV Petrom și Romgaz, a fost emis astăzi de către directorul general al operatorului de transport și sistem Transgaz, Ion Sterian, confirmându-se astfel informațiile transmise anterior de Profit.ro.

Sterian a semnat ordinul în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Victoria, în prezența vicepremierului Marian Neacșu (fost șef al SGG, acționarul majoritar al Transgaz), a ministrului Energiei, Sebastian Burduja, a directorului general al Romgaz, Răzvan Popescu, a vicepreședintelui pentru Reglementare și Afaceri Publice Corporative al OMV Petrom, Alexandru Maximescu, și a unui reprezentant al companiei de construcții care va executa proiectul.

Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară CITEȘTE ȘI Angajații TAROM ar putea intra în grevă în această vară

Lucrările, în valoare totală estimată de peste 371 milioane euro, ar putea beneficia de o finanțare nerambursabilă de 85,5 milioane euro din așa-numitul Fond de Modernizare al UE, alimentat cu bani proveniți din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) pe care marii emitenți sunt obligați să le cumpere.

Proiectul constă în edificarea unei conducte în lungime de peste 308 kilometri între Tuzla, locul de unde vor fi preluate la țărm gazele din Neptun Deep, și stația de comprimare Podișor din județul Giurgiu. Contractele de transport al gazelor pe noul gazoduct, între Transgaz și concesionarii OMV Petrom și Romgaz, au fost semnate în martie, după finalizarea cu succes a procedurii obligatorii angajante de rezervare de capacitate.

FOTO OMV Petrom a atins o capitalizare record

VIDEO Băncile libaneze, luate din nou cu asalt de deponenți furioși. De ce sunt libanezii furioși pe bănci CITEȘTE ȘI VIDEO Băncile libaneze, luate din nou cu asalt de deponenți furioși. De ce sunt libanezii furioși pe bănci

Conducta va face legătura între resursele de gaze naturale disponibile la țărmul Mării Negre și coridorul…Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri