11.8 C
București
marți, 21 martie 2023

Germania rămâne pe poziție: până în 15 aprilie vor fi deconectate ultimele trei centrale nucleare

Publicat pe|
0 views

Guvernul Germaniei îşi menţine obiectivul de a „opri energia nucleară” începând din 15 aprilie 2023, când vor fi deconectate ultimele trei centrale nucleare, după ce în 2022 a fost aprobată o amânare cu trei luni şi jumătate a calendarului prevăzut iniţial.

Steffi Lemke, ministrul Mediului, a declarat că nu va fi o nouă prelungire sau situaţiei de rezervă pentru aceste centrale și că aprovizionarea cu energie este garantată.

Steffi Lemke: „Riscurile legate de energia nucleară sunt incontrolabile. Pariul pe dezvoltarea regenerabilelor va fi, pe termen lung, cea mai bună modalitate pentru a garanta o stabilitate a preţurilor în sector”, conform Agerpres.

Iniţial, renunţarea la energia nucleară ar fi trebuit să aibă loc în 31 decembrie 2022, data prevăzută pentru dezactivarea ultimelor trei centrale.

Totuși, în octombrie 2022 a fost aprobată o prelungire a termenului pentru a garanta aprovizionarea în contextul crizei energetice, precipitate de războiul din Ucraina. Decizia a fost luată de cancelarul Olaff Scholz, văzând că partenerii liberali şi verzi nu ajung la un acord în acest sens.

Ultimele trei centrale acopereau la finele lui 2022 circa 6% din totalul consumului de electricitate, dar erau considerate necesare pentru asigurarea aprovizionării.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri