6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Germania vrea să cumpere elicoptere civile Airbus și să le transforme pentru luptă

Publicat pe


Ministerul german al Apărării vrea să cumpere 82 de elicoptere civile Airbus H-145M și să transforme unele dintre ele în elicoptere de luptă, pentru a înlocui flota sa de luptă Tiger, a relatat Business Insider, citând documente interne militare. 

Germania și-a schimbat anul trecut politica de apărare, după ce Rusia a invadat Ucraina, angajând 100 de miliarde de euro (107 miliarde de dolari) pentru a moderniza Bundeswehr, forțele armate ale Germaniei.

CITEȘTE ȘI Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă

Berlinul, care a fost reticent să cumpere o versiune modernizată a elicopterului de atac Tiger de la Airbus, din cauza problemelor operaționale, vrea să cumpere cele 82 de aeronave pentru 3,05 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) și să înarmeze 24 dintre ele cu rachete antitanc.

Ministerul Apărării nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare CITEȘTE ȘI Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare

Elicopterele H-145M sunt aprobate pentru uz militar, dar nu sunt concepute ca avioane de luptă, iar Bundeswehr are îngrijorări cu privire la adecvarea la luptă a aeronavei și la protecția echipajului, pe care ministerul le-a ignorat până acum, se mai arată în articol.

Bundeswehr consideră achiziția planificată ”o decizie pur politică, care ignoră nevoile operaționale”, a spus Business Insider, citând o scrisoare a Serviciului Tehnic al Forțelor Armate Germane pentru Avioane și Echipamente Aeronautice (WTD 61) către Ministerul Apărării.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri