1.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Libra Internet Bank continuă finanţarea prin bursă şi listează a treia să emisiune de obligaţiuni

Publicat pe


Libra Internet Bank continuă finanţarea prin bursă şi listează a treia să emisiune de obligaţiuni, în valoare de 4,262 milioane de euro. Obligaţiunile se tranzacţionează pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier LIBRA32E.

Libra Internet Bank a vândut anul acesta 8.524 de obligaţiuni subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, denominate în euro, neconvertibile şi negarantate, în cadrul unui plasament privat derulat în perioada 12-26 iulie 2022. Obligaţiunile au o valoare nominală unitară de 500 de euro, cu o scadenţă de 10 ani, la 29 iulie 2032 şi o rată a cuponului fixă de 6.5% pe an, plătibilă semestrial. Intermedierea ofertei a fost realizată de către TradeVille.

„Cu fiecare finanţare facem un nou pas în susţinerea companiilor listate la bursă, dar şi a economiei locale. Cea de-a treia emisiune de obligaţiuni Libra, în euro, întăreşte astfel ideea că piaţă de capital reprezintă un instrument accesibil pentru emitenţii aflaţi în căutarea finanţării,” a declarat Radu Hanga, Preşedinte Bursă de Valori Bucureşti.

”Luna decembrie a adus o nouă emisiune de obligaţiuni la Bursă de Valori Bucureşti, de această dată aparţînând Libra Internet Bank, care a emis obligaţiuni corporative, în valoare de peste 4 milioane de euro pe Piaţă Reglementată a bursei. În total, cele trei emisiuni de obligaţiuni Libra însumează peste 48 de milioane de euro. Încrederea acordată în mecanismele bursiere ne arată că emitenţii au găsit soluţia de care aveau nevoie pentru finanţare planurilor lor. Ne bucurăm să vedem emitenţi revenind cu emisiuni de obligaţiuni la bursă şi sperăm că tot mai multe companii listate vor profită în continuare de instrumentele pieţei locale de capital” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursă de Valori Bucureşti.

Prima emisiune de obligaţiuni Libra Internet Bank, în valoare de 4,29 milioane de euro, se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, din 3 septembrie 2020, sub simbolul bursier LIBRA30E, în timp ce a două emisiune de obligaţiuni, în valoare de 40 de milioane de euro, se tranzacţionează din 3 decembrie 2021, sub simbolul bursier LIBRA28E pe Piaţă Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Sursa: alephbusiness.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri