4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Magazinele se închid pe bandă rulantă! Oamenii sunt dați afară masiv

Publicat pe


Șoc în lumea cosmeticelor: Gigantul Yves Rocher plănuiește să închidă toate magazinele din Germania, Austria și Elveția în lunile următoare!

În acest moment, mai multe filiale au fost închise, iar altele, precum cea din Frankfurt va mai fi activă până pe 16 septembrie. Și în Berlin, două dintre cele șapte magazine au fost deja închise.

Prețurile accesibile, plus nenumărate vouchere de reducere și cadouri pentru deținătorii de carduri de clienți pare că a fost o strategie care nu a dat roade în condițiile în care Yves Rcoher are produse de calitate.

„Ultimii doi ani ne-au adus și provocări economice enorme. Cu modelul de afaceri actual și din cauza provocărilor economice enorme, Yves Rocher nu este în măsură să opereze sustenabil și cu succes. Prin urmare, Yves Rocher plănuiește să închidă treptat magazinele din Germania, Austria și Elveția în următoarele luni”, a informat biroul de presă Yves Rocher.

Oamenii trebuie să-și caute de lucru

La jumătatea lui martie, angajații au fost informați despre schimbările ce vor avea loc: „Yves Rocher a convenit cu comitetul de întreprindere un plan social.” În Germania, 250 de angajați sunt afectați de măsură.

Potrivit propriilor sale informații, înainte de pandemia corona, compania Yves Rocher avea aproximativ 400 de angajați în 140 de filiale din Germania, Austria și Elveția și alte 200 la sediul companiei din Stuttgart. Peste 15.000 de oameni lucrează pentru grup în întreaga lume.

Yves Rocher nu dispare

Marca de cosmetice nu va dispărea în totalitate. „Yves Rocher nu se retrage de pe piața DACH (Germania-Austria-Elveția – n.r.). Clienții noștri vor continua să găsească produsele noastre în magazinul nostru online și le pot comanda prin livrare directă”, spune producătorul. Sucursalele din vecinul Luxemburg vor rămâne deschise.

Compania care a primit numele fondatorului, Yves Rocher, a fost înființată în 1958 și a devenit un brand de renume mondial. În 1969, Yves Rocher și-a deschis primul magazin la Paris. S-a bazat întotdeauna pe ingrediente pe bază de plante, a respins ingredientele artificiale și nu a mai experimentat pe animale din 1989.

Nepotul lui Yves Rocher, Bris Rocher (născut în 1978) conduce afacerea din 2007. Fondatorul a murit pe 26 decembrie 2009 la vârsta de 79 de ani.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri