6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Maia Sandu: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene”

Publicat pe|
0 views

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a ținut vineri un discurs neașteptat în plenul Parlamentului de la Chișinău. Ea s-a referit la subiecte legate de parcursul european al țării, situația de securitate și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în ultima perioadă, inclusiv tentativele de destabilizare.

Maia Sandu: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți.”

Maia Sandu: „Am ales această cale – o Moldovă europeană, nu pentru că este ușoară, ci pentru că este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, în casa lor. Este, de fapt, unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și puternică.”

Președinta Republicii Moldova a solicitat instituțiilor statului „să lupte cu propaganda care intoxică oamenii”, făcând referire la „propaganda rusă și de dezinformare”.

Maia Sandu: „Solicit tuturor instituțiilor statului să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor. Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă și de dezinformare și vom face asta. 

Lucrăm la elaborarea unei strategii de securitate care să întărească capacitatea de apărare a Moldovei. O asemenea strategie a lipsit prea mult timp. Totodată, solicit Guvernului să continue construcția de instituții puternice care pot asigura ordinea și securitatea.”Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri