-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Maia Sandu: „Republica Moldova se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa”

Publicat pe|
0 views

Președintele Maia Sandu a declarat în cadrul reuniunii Consiliului Suprem de Securitate că Republica Moldova se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din istoria sa şi felul în care „vom trece de iarna care vine depinde de noi toţi”.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate au analizat situaţia creată în sectorul energetic al Republicii Moldova, în condiţiile în care din 24 octombrie se înregistrează un deficit de energie electrică, după sistarea vânzării de curent electric de către Ucraina, în urma distrugerilor semnificative ale sistemului electroenergetic al acestei ţări de către Rusia, informează RRA.

Au fost analizate căile alternative de asigurare cu electricitate a populaţiei şi a sectoarelor economice, dar şi măsurile ce se impun pentru a reduce impactul crizei energetice. Deficitul de energie electrică ar putea fi compensat prin achiziţii de pe alte pieţe, dar la preţuri mai mari.

Maia Sandu a cerut guvernului să vină cu un set de acţiuni, obligatorii pentru toate instituţiile publice, de monitorizare continuă şi de reducere a consumului de energie electrică.

Sectorul energetic din Republica Moldova este afectat de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, aceasta din urmă fiind nevoită să sisteze exporturile de energie, după bombardamentele ruseşti care au distrus, la începutul lunii octombrie, o bună parte a infrastructurii energetice a ţării.Sursa: www.forbes.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri