15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Marcel Ciolacu este categoric: Nu poți avea fiscalitate de offshore pe microîntreprinderi

Publicat pe


Marcel Ciolacu este extrem de categoric și subliniază că nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Premierul a atins subiectul privind eliminarea excepţiilor fiscale în fața participanților de la Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023. Potrivit acestuia, Comisia Europeană a susținut că trebuie văzut unde gradual se scot aceste excepţii.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că la Guvern se au în vedere start-up-uri care îi vizează și pe românii care sunt plecaţi în străinătate. El a susținut că prin accesul la aceste programe, românii plecați ar putea fi determinați să se întoarcă în România.

Comisia a spus să se vadă gradual unde se scot excepțiile

”Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Dar, să rezolvăm problemele primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educaţie, infrastructură. Deci, undeva nu funcţionează. Şi Comisia a spus, înţeleg, haideţi să vedem unde gradual scoatem aceste excepţii. Dar discuţia şi scoaterea excepţiilor nu este una brutală, care să strice activitatea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a ținut să arate că industria HORECA, respectiv microîntreprinderile, revin după o perioadă în care au primit susținere financiară de la stat. S-a întâmplat în timpul pandemiei iar banii au fost oferiți ca ajutor pentru acel un an şi jumătate în care nu au mai avut activitate.

”Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcţionează”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu/ SURSĂ FOTO: Facebook, Guvernul României

Marcel Ciolacu subliniază importanța colaborării cu partenerul social

El a ținut să sublinieze importanța pe care o are pentru el parteneriatul cu partenerul social.

„Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este preşedintele la Garantare, deci preşedintele de la IMM-uri este şi la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaşte şi şi-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, a comentat premierul.

Start-up Nation este un program care se adresează antreprenorilor. El are ca țintă încurajarea și stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. Antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înființate iar solicitările sunt finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute de aplicanți. Programul se aplică în toată țara, în cele 8 regiuni de dezvoltare.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri