21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Mircea Fechet: România are alocate 1,13 miliarde de lei prin PNRR pentru construirea de sisteme integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd

Publicat pe„Mă bucur să văd, în judeţul Iaşi, antreprenori dedicaţi şi preocupaţi de agricultura românească. Ferma pe care am vizitat-o este un exemplu de bune practici, unde calitatea se îmbină cu tradiţia. Sunt impresionat de managementul acestei societăţi care se angajează să asigure un climat sănătos pentru mediul înconjurător prin promovarea sustenabilităţii şi prevenirea poluării, mai ales prin reducerea consumului energetic, a deversărilor de apă, a emisiilor de gaze în aer, buna gestionare a deşeurilor.

Vreau să amintesc, cu această ocazie, de bugetul pe care îi avem prin PNRR, 1,13 miliarde de lei, pentru sistemele integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd. Îmi doresc să avem, într-un viitor cât mai apropiat, multe astfel de ferme şi societăţi care înţeleg că acesta este drumul spre un viitor verde, sănătos şi aici vreau să mulţumesc tuturor autorităţilor locale care au început deja să implementeze sistemele privind managementul deşeurilor”, a subliniat ministrul.

Potrivit unei postări a ministerului de resort, pe pagina oficială de Facebook, MMAP este foarte aproape de lansarea apelului de proiecte prin PNRR a sistemelor integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd.

Astfel, activităţile propuse prin viitoarele proiecte vor cuprinde acţiuni specifice destinate construirii de sisteme comunale integrate (platforme comunale, platforme individuale pentru fermierii mici şi mijlocii), precum şi activităţi de modernizare a sistemelor comunale integrate pentru comunităţile cu platforme comunale existente, în vederea reducerii emisiilor de amoniac şi a poluării cu nitraţi.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri