21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Mutare surprinzătoare pe piaţa de retail. Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume majorează salariul tuturor angajaţilor

Publicat peWalmart a declarat marţi că va creşte salariul minim pentru angajaţii magazinelor la 14 dolari pe oră, reprezentând un salt de aproximativ 17% pentru lucrătorii care aranjează rafturile şi ajută clienţii, scrie CNBC.

De la începutul lunii martie, angajaţii magazinului vor câştiga între 14 şi 19 USD pe oră. În prezent, aceştia câştigă între 12 şi 18 dolari pe oră, potrivit purtătorului de cuvânt al Walmart, Anne Hatfield.

Odată cu această mişcare, salariul mediu pe oră al retailerului din SUA este de aşteptat să depăşească 17,50 USD, a declarat, marţi, CEO-ul Walmart U.S., John Furner, într-o notă pentru angajaţi. Aceasta este o creştere de la o medie de 17 USD pe oră.

Aproximativ 340.000 de angajaţi ai magazinului vor primi o mărire de salariu, a spus Hatfield. Aceasta înseamnă o creştere a salariului pentru aproximativ 21% din cei 1,6 milioane de angajaţi ai Walmart.

Gigantul de retail, care este cel mai mare angajator privat al ţării, creşte salariul într-un moment interesant. Tendinţele mai slabe ale vânzărilor cu amănuntul au determinat companii, inclusiv Macy’s şi Lululemon, să avertizeze recent investitorii cu privire la un an mai dificil pe viitor. Unii economişti prevăd o recesiune pe fondul inflaţiei persistente şi al schimbării obiceiurilor de consum.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri