0.2 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Newton transformă industria de gambling din România: compania pariază pe inteligența artificială pentru a redefini experiența jucătorilor și performanța operatorilor de jocuri de noroc

Publicat pe


În calitate de lider de piață, Newton și-a asumat provocarea de a crea adevărate ecosisteme pentru operatorii de jocuri de noroc din România, furnizând tehnologie software, hardware și soluții integrate caracterizate prin durabilitate, securitate și funcționalitate. Noul sistem integrat bazat pe algoritmi de machine learning, o premieră pentru piața din România, este dezvoltat de Newton pentru a redefini experiența jucătorilor și pentru a asigura scalabilitate operatorilor din piață. 

Compania pariază pe potențialul enorm al noilor tehnologii de a revoluționa industria de gaming și vrea să schimbe modul în care se face gambling în România. Integrarea AI și a algoritmilor de machine learning în gaming înseamnă o gestionare mai inteligentă a platformelor, personalizarea serviciilor pentru jucători, securitate și transparență sporite, dar și facilitarea unui comportament de joc responsabil.

Tehnologia joacă un rol crucial în dezvoltarea zonei de gaming, deoarece îmbunătățeste experiența jucătorilor, dar și performanța de business pentru operatorii din piață, indiferent că vorbim de online sau retail. Succesul companiei noastre se datorează inovației și complexității serviciilor oferite. Investim constant în perfecționarea produselor și serviciilor furnizate, deoarece ne dorim să identificăm rapid și să răspundem nevoilor comunității de gaming cu soluții specifice, inovatoare, atât pe partea de software, cât și hardware. În același timp, acordăm o importanță deosebită responsabilității sociale, deoarece jocurile de noroc trebuie să reprezinte o activitate de recreere, care nu creează dependență. Noul sistem bazat pe machine learning permite crearea unui ecosistem consolidat ce gravitează în jurul jucătorilor și care poate fi folosit și pentru a susține un joc responsabil din punct de vedere social, una dintre preocupările noastre permanente“, a declarat Dragoș Buriu, CEO Newton.

Newton, în avangarda tehnologiei din gambling

Activitatea companiei Newton, care deține o cotă de 45% din sectorul de software al industriei jocurilor de noroc, se bazează pe mai multe linii de business în cele două verticale, retail și online: sisteme de management pentru operatorii de jocuri de noroc, platforma online de gaming și dezvoltarea de jocuri care încurajează un comportament responsabil.

După dezvoltarea verticalei de retail, Newton a îmbunătățit constant sistemele de management pentru a răspunde nevoilor operatorilor, dar și pentru a îmbunătăți experiența jucătorilor. În acest sens, compania a dezvoltat module de business inteligence și sisteme de fidelizare precum Jackpot sau Happy Hour, bazându-se pe tehnologie și inovație. Introducerea unor module precum Happy Hour, care oferă jucătorului mai multe premise de a câștiga într-un anumit interval de timp, înseamnă flexibilitate pentru operatorii din industria de gambling, care pot personaliza programul în funcție de nevoile lor și ale clienților. 

Inovația este o componentă de bază a platformei online de gaming dezvoltată de Newton. Aceasta prezintă funcționalități care lipsesc din alte platforme cu tradiție, cum ar fi “ring-fence wallet”, care asigură operatorul împotriva fraudelor și abuzurilor. În același timp, platforma oferă posibilitatea de utilizare a unui sistem de bonusare flexibil, cât și oportunitatea de management “drag-and-drop real-time’’ al conținutului.

În acest moment, Newton este la maximul capacității tehnologice pe aceste produse adiționale și continuă să extindă programul de gamification prin introducerea de turnee de sports și casino. Sunt produse inovatoare în România create de echipa de specialiști IT, care și-a propus să ofere produse diferite, cu impact asupra experienței jucătorilor, dar și mult mai corecte în raport cu aceștia.  

Prin introducerea unor sisteme de management noi, precum depozitele de date (data warehousing), și a unor instrumente performante de vizualizare și analiză a datelor – Tableau și Power BI, compania Newton oferă organizatorilor de jocuri de noroc posibilitatea de a-și susține activitățile de business intelligence (BI), în special pe cele de analiză, pentru a lua cele mai bune decizii privind activitatea lor. 

Cu noul proiect bazat pe inteligență artificială, creat de echipa Newton în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro, compania se află în avangarda tehnologiei din gambling, devenind singurul operator de date consolidate atât din verticala de online, cât și din retail. Noul sistem va schimba modul în care se face gaming în România, redefinind experiența jucătorilor, dar și performanța celor din industrie.

Integrarea noilor tehnologii, precum AI și machine learning, vor conduce la îmbunătățirea celor trei linii de business ale companiei prezente de 10 ani pe piața din România și care are planuri ambițioase de extindere dincolo de hotarele țării.

La nivel global, industria de gaming se bucură de un ritm accelerat de creștere atât online, cât și în zona de retail. Potrivit unei analize realizate de Analytics Insight, 78% dintre companii la nivel global folosesc inteligența artificială ca opțiune de suport pentru clienți, iar compania Newton va continua să investească în această direcție, pentru a crește beneficiile partenerilor și a maximiza potențialul de joc responsabil.

Articol sustinut de Newton.Sursa: www.capital.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri