-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Oferta Hidroelectrica s-a incheiat la pretul de 104 lei pe actiune

Publicat peActualizare – Bogdan Badea, Hidroelectrica: „Succesul ofertei reprezintă o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a companiei”

Încheierea cu succes a ofertei şi listarea la Bursa de Valori Bucureşti reprezintă o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a Hidroelectrica, spune

Bogdan Badea, Directorul Executiv al companiei.

Reprezentantul producătorului de energie a declarat: „Suntem încântaţi de interesul puternic venit din partea investitorilor, ce a determinat succesul ofertei publice iniţiale a Hidroelectrica. Aceasta este o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre.

În numele Societăţii, aştept cu nerăbdare să întâmpin noii acţionari ai Hidroelectrica. Avem o afacere extraordinară ce se bucură de o oportunitate unică – în calitate de lider în producţia de energie electrică din România, cu un portofoliu de energie 100% din surse regenerabile – de a stimula crearea de plus valoare pe măsură ce ajutăm ţara să realizeze tranziţia energetică. În calitate de companie publică, aşteptăm cu

nerăbdare să ţinem acţionarii la curent cu strategia noastră axată pe eficienţa operaţională, diversificarea şi extinderea afacerii cu scopul de a oferi beneficii pe termen lung tuturor părţilor interesate”.

Compania vine la BVB cu o capitalizare anticipată de 46,8 miliarde lei

Tranşa investitorilor de retail a fost majorată la 20% din întreaga ofertă

FP a acordat coordonatorilor ofertei o opţiune de supra-alocare, constând în 11,7 milioane de acţiuni, exercitabilă într-o perioadă de 30 de zile de la admiterea la tranzacţionare

Preţul final al ofertei Hidroelectrica a fost stabilit la 104 lei, undeva aproape de jumătatea intervalul la care investitorii instituţionali au putut să subscrie, conform anunţului de astăzi al Franklin Templeton, adminstratorul Fondului Proprietatea (FP), entitatea care a derulat oferta.

La acest preţ, capitalizarea anticipată a producătorului şi furnizorului de energie se ridică la 46,8 miliarde de lei, fiind astfel cea mai mare companie din ţara noastră de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), peste OMV Petrom a cărei evaluare curentă este de 32,1 miliarde lei.

Potrivit raportului ce a fost publicat la BVB, fondul a ajuns la un acord de vânzare a 78 milioane de acţiuni ale Hidroelectrica, excluzând orice opţiune de supra-alocare. În plus, a FP a acordat coordonatorilor globali ai ofertei o opţiune de supra-alocare, constând în 11,7 milioane de acţiuni, exercitabilă în totalitate sau în parte într-o perioadă de 30 de zile calendaristice de la admiterea la tranzacţionare, titlurile fiind alocate în scopul stabilizării.

„În situaţia în care opţiunea de supra-alocare este exercitată în întregime, numărul total al acţiunilor oferite în cadrul ofertei va creşte la 89,7 milioane, reprezentând 19,94%

din capitalul social al Hidroelectrica, respectiv…Sursa: www.bursa.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri