-0.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Pasajul Domnești: Astăzi la ora 12.00 se deschide circulația pe primul giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei

Publicat pe


„Comisia de recepție a finalizat verificările și acum se întocmesc ultimele documentele necesare deschiderii traficului rutier”, a menționat șeful CNAIR.

Potrivit lui, sensul giratoriu suspendat de la Domnești va contribui la eliminarea aglomerației rutiere care se formează acum în această zonă din cauza intersectării la nivel a Centurii Capitalei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Este cel de-al doilea proiect finalizat, în ultimile 12 luni, care are ca scop descongestionarea traficului de pe Centura București, după cel de la Mogoșoaia. Anul viitor trebuie să fie finalizate lucrările și la celelalte două pasaje de la Oltenița și Berceni, astfel încât traficul pe centura actuală a capitalei să se desfășoare decent până la finalizarea integrală a A0”, a declarat anterior Cristian Pisol.

Acesta le-a mulțumit companiilor Tracon și Vertatel care au preluat lucrările și au reușit sa le finalizeze. „Fară aceste două companii nu am fi putut vorbi astăzi despre deschiderea circulației pe Pasajul Domnești”, a menționat Cristian Pistol.

Deschiderea circulației pe pasajul suprateran de la Domnești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat încă de luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Așadar, Pasajul Domnești va fi dat în trafic mai devreme de 15 noiembrie, termen anunțat de secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Recent, secretarul de stat a vorbit și despre o eventuală deschidere parțială a Pasajului Berceni până la finalul anului. Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, amintim că anul trecut a fost inaugurat Pasajul Mogoșoaia. Rămâne de văzut când vor fi date în trafic și pasajele Oltenița și Cernica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lungime: 0,536 km
Antreprenor: Asociera SC STRACO Group SRL – SC COMNORD SA – SC SPECIALIST Consulting SRL
Contract semnat: 10.05.2017
Valoare: 91,552 milioane de lei fără TVA
Sursa de finanțare este asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.Sursa: www.economica.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri