0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Petra Pavaje ajunge la 800 de produse în portofoliu

Publicat pe


În vara anului 2023, Petra Pavaje – producător autohton de prefabricate din beton, își extinde din nou asortimentul, ajungând la un număr impresionant de 800 produse în portofoliu. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare lucrează constant la dezvoltarea unor noi modele de pavaje, pentru a satisface pe deplin cerințele clienților. În acest mod, se completează oferta bogată a companiei cu produse care se integrează armonios în orice tip de amenajare exterioară.

Forme și culori noi

Analizând tendințele pieței, s-a remarcat o preferință pentru nuanțele reci, industriale, care imită materiile brute. Cele trei noi culori completează gama ”Inspirat din Transilvania”, prin care texturile caracteristice obiectivelor naturale sunt reproduse pe suprafețele pavajelor. 

Gri grafit, care reproduce cromatica pereților de sare de la Salina Turda și gri – verzui, o nuanță misterioasă, inspirată din Cheile Băniței, pot fi întâlnite la produsele din gama Mistic. Culoarea Cupru antic, care poate fi întâlnită la produsele din gama Roman, își însușește nuanța acestui metal prețios, cromatica pavajelor amestecându-se într-o varietate de tonuri ce imită frumusețea Munților Metaliferi.

 

Noutățile acestui sezon țin și de dimensiunea și formele pavajelor. Astfel, s-au introdus noi modele, a căror aspect vizual inedit le transformă într-o alegere perfectă pentru multiple tipuri de amenajări. Datorită formei sale distinctive, pavajul Con asigură stabilitate pentru traficul pietonal și pentru vehiculele ușoare. Estetic, acest model oferă posibilitatea creării unor aranjamente contemporane deosebite, fiind folosit mai ales pentru amenajarea focarelor, jardinierelor, pentru delimitările spațiilor și mai ales la capacele pentru cămine. O altă formă nouă, Flora – pavajul de inspirație botanică, conferă un aspect deosebit oricărei amenajări, fiind ideal pentru alei pietonale, terase sau curți interioare. 

Stonic este un produs obținut printr-un proces de antichizare, care imită textura și aspectul unei pietre naturale vechi, adăugând eleganță și autenticitate peisajului. Dimensiunile acestui model sunt 20x10x4 cm, iar particularitatea sa constă în coloritul integral al suprafețelor. Acest lucru îl face potrivit atât pentru aleile pietonale cât și pentru construirea mobilierului de grădină: jardiniere, băncuțe sau focare. 

 

 

Fiecare amenajare necesită pavaje adaptate scopului său. Prin urmare, s-au diversificat dimensiunile pavajelor, creându-se mai multe mixuri pentru a asigura flexibilitate în crearea diferitelor tipuri de amenajări. Astfel, au fost introduse diferite mixuri, cu grosimi între 4 și 10 cm. Mixurile cu grosimea de 4 cm sunt potrivite pentru traficul pietonal, cele de 6 cm pentru traficul auto ușor, iar cele de 8 și 10 cm, pentru circulația vehiculelor grele. Pentru optimizarea folosirii pavajelor, a fost introdus Autobloc…Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri