11.7 C
București
duminică, 2 aprilie 2023

Piața metalelor prețioase crește în urma prăbușirii Silicon Valley Bank. În ultimele 3 zile, aurul a crescut cu peste 5%

Publicat pe


Toată lumea financiară mondială a intrat în alertă: În două zile, Silicon Valley Bank, a 16-a bancă din SUA, s-a prăbuşit. A fost nevoie de intervenţia peste noapte a autorităţilor americane care au preluat banca pentru a împiedica răspândirea panicii în tot sistemul bancar american.

Bursele reacționează. Cifrele de ieri: DAX scade cu 2,5%. CAC pierde aproape 3 procente și Footsie 100 e pe minus cu 1,8%. Pe bursele americane: S&P 500 scade subtil cu 0,15%, Dow Jones pierde 0,28%, în timp ce Nasdaq câștigă 0,79%.

Acțiunile financiare globale au pierdut 465 de miliarde de dolari din capitalizare. Investitorii și-au redus expunerea față de creditori din New York până în Japonia, potrivit Bloomberg.

Săptămâna trecută erau 80% șanse ca FED să majoreze rata dobânzii-cheie cu 0,5%. Acum, sunt 0% șanse pentru jumătate de punct procentual și 72,3% pentru 0,25%, potrivit CME Group. Indicele volatilității, VIX, continuă creșterea. Ajunge ieri până la valoarea de 31.

Iar piața metalelor prețioase crește. În ultimele 3 zile, aurul a crescut cu peste 5%. Argintul înregistrează un plus de peste 6% ieri.

Se refugiază investitorii în metale prețioase și active sigure? Am discutat subiectul cu Valentin Dragu, fondator Grow Your Wealth.

Sursa: alephbusiness.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri