-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Poliţia de Frontieră: Numărul ucrainenilor care au intrat în România miercuri – în creştere cu 15,16%

Publicat pePe sensul de intrare în România, au fost 78.622 de persoane, dintre care 8.027 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 15,16% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) până la data de 14 decembrie, la nivel naţional, au intrat în România 3.061.645 cetăţeni ucraineni.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au constatat 37 de fapte ilegale (18 infracţiuni şi 19 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini şi au ridicat bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 2.084.683 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 10.700 lei.

Totodată, nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi nu s-a permis ieşirea a opt cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră precizează că acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.Sursa: www.economica.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri