-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Preţurile locuinţelor au scăzut cu aproape 10% în Germania, cea mai severă corecție din ultimii 23 de ani

Publicat pe


Preţurile locuinţelor în Germania au înregistrat în trimestrul al doilea al anului curent cel mai mare declin din 2000, de aproape 10%, ca urmare a creșterii dobânzilor şi costurilor materialelor de constucții.

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au scăzut cu 9,9%, scrie Reuters, citând date ale Oficiului federal german de statistică (Destatis).

Scăderi semnificative de prețuri, de până la 9,8%, au fost consemante în special în oraşele mari, cum ar fi Berlin, Hamburg şi Munchen. Preţurile locuinţelor pentru o singură familie sau două au scăzut cu 12,6%.

Din cauza majorării dobânzilor şi costurilor materialele de construcţii, mai mulți dezvoltatori imobiliari germani au intrat în insolvenţă, ceea ce a dus prețurile în jos.

Autorizaţiile de construcţii pentru apartamente în Germania au scăzut cu 31,5% în iulie faţă de perioada similară din 2023, în timp ce preţurile pentru construcţii au urcat cu aproape 9%.

Guvernul german intenţionează să prezinte un pachet de măsuri de sprijin pentru industria construcţiilor, până la finalul acestei luni.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri