27.1 C
București
marți, 30 mai 2023

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 2%

Publicat pe|
2 views

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 2% și au înregistrat un avans săptămânal de peste 8%, deoarece Rusia a anunțat planuri de a reduce producția de petrol luna viitoare, după ce Occidentul a impus plafoane de preț pentru țițeiul și combustibilul din țară.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut până la 1,89 USD, sau 2,2%, la 86,39 USD pe baril. Contractele futures pentru țițeiul (WTI) West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,66 USD, sau 2,1%, la 79,72 USD, notează Reuters.

Brent a înregistrat un câștig săptămânal de 8,1%, în timp ce WTI a câștigat 8,6%.

Rusia intenționează să își reducă producția de țiței în martie cu 500.000 de barili pe zi (bpd), sau aproximativ 5% din producție, a declarat viceprim-ministrul Alexander Novak.

Națiunile occidentale au impus restricții, încercând să reducă veniturile petroliere ale Rusiei ca răspuns la acțiunile țării în Ucraina. Reducerea producției indică faptul că recentul plafon de preț al Uniunii Europene și interzicerea produselor petroliere rusești, care a intrat în vigoare la 5 februarie, au avut impact asupra Moscovei.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri