4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Primăria Capitalei a atribuit către o asociere de două firme românești contractul pentru executarea lucrărilor de consolidare a Maternității Bucur

Publicat pe


„Cele două clădiri vor fi renovate cu fonduri PNRR. Valoarea finanţării nerambursabile este de 35,3 milioane lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare. Printre lucrările care se vor efectua se numără asigurarea structurii de rezistenţă a clădirilor (consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat etc.), consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică”, scrie edilul general, pe Facebook.

Lucrările vor fi executate de Asocierea Terra Gaz Construct şi Construcţii Erbaşu, iar pentru serviciile de supervizare şi dirigenţie de şantier a fost declarată câştigătoare oferta Asocierii Daio Total Construct S.R.L. şi Consultanţă Construcţii Iordan S.R.L..

La începutul lunii mai, Primăria Capitalei anunţa pe SEAP licitaţie în vederea renovării corpurilor A şi B ale Maternităţii Bucur, la o valoare totală estimată de 104.259.168 de lei.

Este vorba despre servicii de proiectare, asistenţă tehnică şi lucrări de execuţie pentru consolidare seismică şi renovarea energetică moderată a clădirilor.

Conform anunţului, corpul A este situat pe Str. Bucur nr. 10, fiind executat între anii 1935 – 1938 şi având regim de înălţime DS + P + 3E retras + 4E retras şi cuprinde saloane, cabinete, grupuri sanitare, coridoare. Corpul B este situat pe Str. Bucur nr. 19, fiind executat în anul 1930 şi având regim de înălţime DS+P+2E+pod parţial mansardat.

În octombrie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR. El afirma că printre lucrările care se vor efectua se numără asigurarea structurii de rezistenţă a clădirii pentru corpul A – consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat etc, iar la corpul B se va efectua consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri