16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan anunță – Cum poate totuși România să intre în Schengen

Publicat pe


Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre variantele privind aderarea României la Schengen, că este introdusă în discuție inclusiv posibilitatea unui vot de abținere a Olandei și varianta unui mecanism similar MCV, dar pe zona acquis-ului Schengen, dar nu pentru România, ci pentru Bulgaria. El a ținut să precizeze că nu există motivație pentru un refuz al intrării României în Schengen.

Europarlamentarul PNL a declarat despre șansele României privind intrarea în spațiul Schengen că ”este un moment extrem de important pentru România care poate puncta pe o conjunctură foarte importantă” și a amintit faptul că lideri europeni importanți, precum cancelarul Germaniei și președintele Franței, s-au exprimat în favoarea României.

CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Sănătății anunță impactul scumpirii energiei asupra tuturor spitalelor din țară: Un spital de urgență din Bucureși a plătit 1 milion de lei factura

”Avem doar o rezervă, pentru că situația din Suedia este una de polemică internă, fosta putere cu actuala putere. Consider că șansele noastre sunt foarte mari, delegația de experți a venit cu un raport foarte pozitiv cu privire la starea granițelor României”, a spus Rareș Bogdan.

El a precizat că există mai multe scenarii, arătând că ”nu există în momentul acesta o motivație pentru respingerea aderării României la spațiul Schengen.

PROFIT NEWS TV Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene despre reforma pensiilor: Chiar dacă o să fiu criticat, sunt situații de obrăznicie! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene despre reforma pensiilor: Chiar dacă o să fiu criticat, sunt situații de obrăznicie!

Despre variantele vehiculate, Rareș Bogdan a arătat că ”este introdusă în discuție inclusiv posibilitatea unui vot de abținere a Olandei, care nu ar însemna opunere.

”Se discută incusiv varianta unui mecanism similar MCV, pe justiție, pe zona acquis-ului Schengen, dar nu cred că pentru România ci pentru Bulgaria, Pentru România, astăzi nu se pune problema introducerii unui mecanism suplimentar. România este un partener extrem de important pentru NaTO, UE (..) nu avem niciun motiv și nu există motivație pentru un refuz”, a mai spus Rareș Bogdan. Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri