20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Recesiunea și atacurile cibernetice sunt primele două motive de îngrijorare ale directorilor firmelor din ECE

Publicat pe|
0 views

Probabilitatea unui atac cibernetic major se află pe locul doi în topul celor cinci scenarii pe care  directorii generali din Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv din România, le integrează în planurile de reziliență pentru 2023, după recesiunea globală.

“Impactul atacurilor cibernetice este mai mare decât costul financiar direct, prejudiciile menționate de organizațiile afectate de un astfel de incident în ultimii trei ani fiind pierderea clienților, pierderea datelor clienților și daune aduse reputației sau mărcii”, a declarat Mircea Bozga, Partener Risk Assurance PwC România.

Totuși, doar 31% dintre ei sunt încrezători în capacitatea organizațiilor pe care le conduc de a diminua riscurile aduse de amenințările cibernetice, reiese dintr-un studiu realizat de PwC.

Conform raportului, în topul listei de amenințări cibernetice la adresa companiilor din ECE în 2023 se află activitatea infractorilor cibernetici (56%), a hackerilor (49%) și a competitorilor (39%).

Din perspectiva căilor prin care aceștia ar putea obține acces la informațiile companiilor în topul listei se regăsesc: e-mailul (44%), oameni din interiorul organizației (38%), calculatoarele (35%), aplicațiile mobile, cloud, web (fiecare 31%) și terții (30%).

La nivel global, un atac cibernetic major se află pe primul loc în planurile de reziliență și mai puțin de 40% dintre directorii generali au încredere că organizațiile lor ar putea diminua riscurile cibernetice.

Recesiunea globală și riscul unui atac cibernetic major sunt urmate de nivelul ridicat al inflației, situația geopolitică și blocajele din lanțul de aprovizionare.

În Europa Centrala si de Est, cele mai multe îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea cibernetică s-au observat în securitatea tehnologiilor operaționale, creșterea valorii și eficienței resurselor cibernetice și integrarea ”securității și protecției datelor” în noi produse și servicii.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri