7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Reguli mai simple pentru listarea la Bursa din Londra

Publicat peMinistrul de Finanţe, Jeremy Hunt, va prezenta, în discursul său de astăzi de la Mansion House, noi măsuri pentru a spori atractivitatea pieţelor financiare britanice pentru firmele care doresc să se listeze, potrivit Trezoreriei Marii Britanii, transmite news.ro. Jeremy Hunt va încerca, de asemenea, să anuleze o lege privind valorile mobiliare din era Uniunii Europene, a transmis Trezoreria.

„Reformele de la Mansion House” vor simplifica regulile de cumpărare şi vânzare de acţiuni, vor îmbunătăţi facilităţile de cercetare, vor oferi profituri mai mari pentru investitori şi vor stabili planuri care să permită companiilor private să acceseze pieţele de capital fără listarea pe o bursă de valori, potrivit Trezoreriei.

Marea Britanie urmează să aprobe recomandările din Raportul de cercetare independentă al lui Rachel Kent, deschizând calea pentru o nouă „platformă de cercetare”, care să ofere un ghişeu unic pentru firmele care caută experţi în cercetare, arată un comunicat al Trezoreriei.

Marea Britanie a anunţat anul trecut lansarea Investment Research Review – o analiză independentă a cercetării investiţiilor în servicii financiare şi a contribuţiei sale la competitivitatea pieţelor de capital din Regatul Unit, condusă de Kent.

Aprobarea stabileşte, de asemenea, calea pentru eventuala eliminare a regulilor de separare – o lege moştenită de la UE care impune brokerilor să perceapă o taxă separată pentru cercetare.

Hunt a exclus reducerea preelectorală a taxelor în această toamnă, avertizând că trebuie „să dubleze” măsurile împotriva inflaţiei şi că „nu va pompa o cerere suplimentară de miliarde de lire” în economia Regatului Unit.

„Nu vom accepta reduceri de taxe dacă vor îngreuna lupta împotriva inflaţiei”, a spus Hunt.

El a recunoscut că respectarea promisiunii primului ministru Rishi Sunak de a reduce la jumătate inflaţia până la sfârşitul anului „va fi mai dificilă decât am crezut”.

Hunt va aborda, de asemenea, un acord al companiilor de pensii de a pune 5% din investiţiile lor şi afirmă că va interveni dacă firmele mici de pensii, ineficiente, nu vor fuziona.Sursa: www.bursa.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri