-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

România are înmagazinate peste trei miliarde de metri cubi de gaze pentru iarnă, nivel istoric

Publicat pe”România a depăşit cifra de 3 miliarde cubi – cantitate de gaze naturale în depozite, cu aproape 5% mai mult decât ţinta de înmagazinare a gazele naturale necesare pentru sezonul rece, care este 90%”, spune Virgil Popescu pe pagina sa de facebook.Gradul total de umplere este de aproape 94,89%, respectiv un stoc total de 3.008.100.000 metri cubi, spune fostul ministru al Energiei. ”Există resurse pentru necesităţile populaţiei şi ale industriei pentru această iarnă!”, adaugă Virgil Popescu.

Recent, cu câteva zile înainte de a atinge ținta de 90%, actualul ministru Sebastian Burduja, a spus că în acest an România a ajuns la un nivel maxum istoric a rezervelor de gaze stocate.

Potrivit ultimelor date ale AGSI, Asociația Operatorilor de Înmagazinare din Europa, la data de 21 septembrie, în depozitele din România era stocat echivalentul a 32 TWh de gaze, corespunzăr unui nivel de umplere de 94,58%. La nivelul întregii Uniuni Europene, procentul este similar – 94,4%, fiind stocat echivalentul a circa 1.075 TWh de gaze naturale.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri