11.5 C
București
duminică, 19 mai 2024

România este fermierul Europei „în cifre“ dar aproape un sfert din gospodării nu-şi permit o masă cu carne la fiecare două zile. „Majoritatea acestor mici fermieri care iau subvenţii de la APIA încearcă să supravieţuiască cu subvenţia. Nici măcar pentru gospodăria proprie nu mai produc.“

Publicat pe



România are aproximativ 31% din fermele înregistrate la nivelul Uniunii Europene, dintr-un total de 9,1 milioane de astfel de exploataţii, dublu faţă de Polonia, Italia şi aproape de trei ori mai mult decât Spania, arată un raport recent al Eurostat. Însă, paradoxul agriculturii locale este că, deşi ne batem „în cifre“ cu ţările din Vest, realitatea este că aproape un sfert din gospodăriile locale nu-şi permit să pună pe masă o dată la două zile carne sau o alternativă vegană la o masă cu proteine. Îngrijorător este faptul că acest procent a crescut în ultimii ani, în timp ce în Bulgaria, numărul doi în UE ca procent al populaţiei care nu-şi permite o dată la două zile o masă cu proteine, indicatorul a scăzut. De exemplu, în 2018, în România doar 18% din gospodării nu-şi permiteau să pună pe masă o farfurie cu carne, iar în fiecare an procentul a crescut. În Europa sunt doar şase ţări unde acest indicator depăşeşte 10%….



Sursa: www.zf.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri