26.3 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Rusia: 280.000 de persoane au semnat contracte cu armata în acest an, susţine Medvedev

Publicat peAflat într-o vizită în Extremul Orient rus, Medvedev a spus că are întâlniri cu oficiali locali în cadrul eforturilor de întărire a forţelor armate.

‘Conform Ministerului Apărării, de la 1 ianuarie circa 280.000 de persoane au fost acceptate în rândurile Forţelor Armate pe bază de contract’, printre care şi rezervişti, a declarat fostul preşedinte rus, citat de TASS, scrie Agerpres.

Rusia a anunţat anul trecut un plan de extindere a efectivelor de luptă cu peste 30%, până la 1,5 milioane, o ţintă ambiţioasă îngreunată de pierderile grele, dar nedezvăluite, din războiul împotriva Ucrainei.

Unii deputaţi au sugerat că Rusia are nevoie de o armată profesionistă de 7 milioane de militari pentru a asigura securitatea ţării, o măsură care ar necesita o alocare bugetară uriaşă, scrie Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat în septembrie 2022 o ‘mobilizare parţială’ de 300.000 de rezervişti, determinând plecarea din ţară a altor sute de mii care au vrut să evite trimiterea pe front. Putin a declarat că nu este necesară o nouă mobilizare.Sursa: www.economica.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri