25.3 C
București
marți, 30 mai 2023

Rusia pregătește impozite mai mari pentru cetățenii care au părăsit țara

Publicat pe|
7 views

Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, a declarat că Duma de Stat pregăteşte o lege pentru a introduce impozite mai mari pentru oamenii care au părăsit ţara, aşa cum au făcut-o mulţi de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Viaceslav Volodin: „Este corect să se anuleze avantajele pentru cei care au părăsit Federaţia Rusă şi să se introducă o cotă de impozitare mai mare pentru ei. Lucrăm la schimbările corespunzătoare ale legislaţiei”, conform Agerpres.

Numărul ruşilor care au părăsit ţara de la începutul războiului nu este clar. Până la începutul lui octombrie, unele mass-media locale relataseră că nu mai puţin de 700.000 de ruşi au fugit din Federaţia Rusă după anunţul din septembrie a unei mobilizări parţiale a nu mai puţin de 300.000 de recruţi. La acea vreme, regimul de la Moscova a respins această cifră.

În Rusia, impozitul pe venit, în valoare de 13%, este dedus automat de către angajatorii locali. Ruşii care lucrează în străinătate şi au rezidenţă fiscală trebuie să plătească impozitul în mod independent.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri