4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

SUA: Acord pentru evitarea închiderii activităţii federale

Publicat pe


Camera Reprezentanţilor şi Senatul au convenit asupra unui acord de finanţare pe termen scurt a guvernului Statelor Unite pentru a evita închiderea activităţii federale.

Senatul Statelor Unite a aprobat, cu 88 de voturi la 9, un proiect de lege care menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, dar care nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina.

Rezoluţia de 45 de zile a fost propusă de Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Odată promulgată, aceasta va evita o întrerupere a serviciilor federale, conform News.ro.

Un shutdown ar fi trimis zeci de mii de angajaţi federali în concediu fără plată şi să suspende diverse servicii guvernamentale. Acesta ar fi urmat să înceapă duminică la ora 00:01 (04:01 GMT).

Sâmbătă după-amiază, republicanii din Camera Reprezentanţilor au încercat să adopte o măsură de finanţare temporară care ar menţine guvernul deschis pentru încă 45 de zile şi nu ar face concesii majore în ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor. Măsura a fost susţinută de mai mulţi democraţi decât republicani, până la 90 de republicani votând împotriva ei.Sursa: www.forbes.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri