8.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024

TABEL România a devenit statistic campioana detașată a UE la manipularea pieței de energie. ANRE a dictat peste jumătate din totalul amenzilor europene din ultimii 10 ani

Publicat pe


Amenzile recente în valoare cumulată de aproape 108 milioane euro cu care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a sancționat anul acesta un număr de 4 traderi (3 dintre ei și furnizori) de energie electrică pentru încălcarea interdicției  UE privind manipularea sau tentativa de manipulare a pieței angro de profil au transformat statistic România în ″campioana″ detașată a Uniunii la nerespectarea reglementărilor în domeniu, reiese din datele analizate de Profit.ro.

Din 2015 încoace inclusiv, reglementatorii naționali din statele membre UE au dictat amenzi în sumă totală de circa 220,7 milioane euro pentru contravenții la Regulamentul UE nr. 1227/2011 privind integritatea și transparența pieței angro de energie. Statistica include toate deciziile de sancționare, inclusiv pe cele contestate de companiile amendate.

CITEȘTE ȘI Directorul general al Portului Constanța a demisionat

Cu tot cu cele…Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri