20.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

TikTok ar putea fi interzis în SUA: Este o armă a Partidului Comunist Chinez folosită să vă spioneze

Publicat pe


Audierea vine în contextul în care Statele Unite ale Americii cer companiei ByteDance, care are pachetul majoritar de acțiuni la TikTok, să vândă rețeaua de socializare unei companii din afara Chinei. În caz contrar, TikTok ar putea fi interzis în SUA.

Președinta Comisiei pentru Energie și Comerț, Cathy McMorris Rodgers, i-a transmis direct lui Shou Chew că TikTok ar trebui să fie interzis în zilele noatre.

,,Platforma dumneavoastră ar trebui să fie interzisă”

„Nu credem că TikTok va îmbrățișa vreodată valorile americane, valori ce țin de libertate, drepturile omului și inovație. Platforma dumneavoastră ar trebui să fie interzisă. Mă aștept ca astăzi să ziceți orice pentru a evita acest deznodământ… Nu vă credem. De fapt, pe măsură ce sărbătoriți faptul că aveți 150 de milioane de utilizatori americani de TikTok, devine clar că Congresul trebuie să acționeze de urgență. Vorbim de 150 de milioane de americani de la care (Partidul Comunist Chinez n.r.) poate aduna informații sensibile”, a afirmat Cathy McMorris Rodgers, potrivit CNN.

Shou Chew a dat asigurări în fața Comisiei că guvernul chinez nu s-a amestecat niciodată în afacerile companiei. Acesta a spus că 60% din ByteDance, care deține rețeaua de socializare, aparține unor companii internaționale. Potrivit CNN și BBC, însă, directorul general al TikTok a avut dificultăți mari să vorbească în timpul audierilor, deoarece a fost în mod constant întrerupt.

„Partidul Comunist Chinez crede că are ultimul cuvânt de spus în privința companiei dumneavoastră”, a fost replica republicanului Michael Burgess, în timp ce Shou Chew dădea aceste explicații. Președinta Comisiei, Cathy McMorris Rodgers, a continuat în aceeași direcție discuția.

TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez care este folosită să vă spioneze

„Pentru americanii care ne urmăresc, ascultați: TikTok este o armă a Partidului Comunist Chinez care este folosită să vă spioneze, să manipuleze ceea ce vedeți și pentru a exploata generațiile viitoare”, a spus aceasta.

Într-un schimb de replici cu membra comisiei Anna Eshoo, directorul general al TikTok a spus că datele americanilor vor fi protejate după implementarea proiectului Texas.

TikTok ar pune în pericol tinerii? Unul dintre cazurile în care un adoleșcent și-a luat viața, a fost dezbătut. Frank Pallone, i-a reproșat lui Shou Chew că TikTok promovează conținut periculos pentru tineri.

„Copiii și adolescenții sunt în special vulnerabili. Folosirea rețelelor media interactive și a dispozitivelor digitale sunt asociate cu un nivel ridicat de depresie în rândul elevilor. Cercetările arată că algoritmii TikTok recomandă adolescenților clipuri video care exacerbează sentimentele de stres emoțional, inclusiv videoclipuri care promovează sinuciderea, automutilarea și tulburările alimentare”, a spus Frank Pallone.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri