14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

TradeVille: Actionarii TTS au aprobat achizitia Decirom

Publicat pe


Pe 19 iunie 2023 a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor TTS, în cadrul căreia s-a hotărât, printre altele, dobândirea a 100% din capitalul social al Decirom S.A. la preţul de 21,8 milioane de euro, precum şi contractarea unui credit de 11,5 milioane de euro pentru finanţarea acestei tranzacţii. De asemenea, acţionarii au aprobat suplimentarea bugetului de investiţii al TTS pentru anul în curs, până la 42 de milioane de euro, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Despre companie

Grupul Transport Trade Services este unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri din bazinul Dunării. Compania deţine cea mai mare flotă fluvială din România, cu o capacitate de peste 800.000 de tone, opt macarale plutitoare, precum şi terminale portuare proprii în şapte locaţii dunărene şi în Constanţa.

Activitatea TTS se desfăşoară pe trei segmente principale:

– Expediţie internaţională de mărfuri (produse agricole, minerale şi produse chimice);

– Transport fluvial;

– Operare portuară.

Fondatorul şi preşedintele Consiliului de Administraţiei al TTS, Mihăilescu Alexandru Mircea, deţinea, la 31.12.2022, cea mai semnificativă parte din capitalul social, anume 25,30%, restul de 74,7% fiind împărţit între persoane fizice şi juridice. Din acţionariatul companiei mai fac parte nume importante, precum NN Group N.V., Pavăl Holding, Aegon Pensii şi Utilico Emerging Markets PLC (fond de investiţii listat pe bursa din Londra).

Sectorul transporturilor navale

Conform Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, în 2022, traficul total de mărfuri în porturile româneşti a înregistrat o creştere de 12% faţă de 2021, până la 77,5 milioane de tone. Este cel mai mare trafic de mărfuri înregistrat în istoria porturilor româneşti, lucru care reflectă tendinţa de creştere din ultimii ani.

Din totalul traficului, 79,5% reprezintă trafic maritim, iar 20,5% trafic fluvial. Totodată, traficul maritim a înregistrat o creştere de 16% în 2022, în timp ce traficul fluvial s-a menţinut în linie cu cel din 2021.

Pe grupe de mărfuri, cele mai semnificative creşteri se regăsesc în cazul seminţelor uleioase (69,7%), minereuri de fier şi deşeuri de fier şi oţel (47%) şi petrol brut (41,7%). La polul opus, scăderi ale traficului au fost observate în rândul minereurilor şi deşeurilor neferoase (69,7%) şi în rândul celulozei şi deşeurilor de hârtie (48%).

Achiziţia Decirom şi suplimentarea bugetului de investiţii

Luni, 19 iunie 2023, a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor TTS, în cadrul căreia s-a decis, printre altele, achiziţia a 100% din capitalul social al Decirom S.A. pentru suma de 21,8 milioane de euro. De asemenea, acţionarii au aprobat contractarea unui credit în valoare de maximum 11,5 milioane de euro în vederea finanţării acestei tranzacţii, restul sumei fiind asigurat din surse proprii. Garantarea…Sursa: www.bursa.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri